Hinnasto 10.3.2022 alkaen.

Tervetuloa asiakkaaksi!  Toimitan mielelläni sähköpostilla aikaisempia töitäni nähtäväksi.

  • Työtilausten peruuttaminen 25.2.2019 alkaen. Kovasta kysynnästä johtuen kalenterimme täyttyy tasaiseen tahtiin. Sovittu työtilaus tarkoittaa, että joku muu työtilaus jää vastaanottamatta ja joku muu asiakas jää ilman asiantuntijapalveluamme. Työtilausten sopiminen, aikataulujen yhteensovittaminen ja asiaan liittyvä järjestely vievät aikaa. Työtilausten peruuttamisesta yrityksellemme seuraa aikataulullisten ongelmien lisäksi taloudellisia menetyksiä, sillä peruuntunut työtilaus tarkoittaa menetettyä ansiota. Näin ollen olemme ottaneet käyttöömme 25.2.2019 jälkeen sovittuihin työtilauksiin peruuttamista koskevan käytännön. Jos työtilaus peruutetaan vähintään kaksi viikkoa ennen työtilauksen suorittamisajankohtaa, perimme peruuttamisesta 49,60 euron korvauksen. Jos työtilaus peruutetaan 1-2 viikkoa ennen työtilauksen suorittamisajankohtaa, perimme peruuttamisesta 99,20 euron korvauksen. Jos työtilaus peruutetaan alle yksi viikko ennen työtilauksen suorittamisajankohtaa, perimme peruuttamisesta 198,20 euron korvauksen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
  • Kahden tunnin katselmus kohteessa maksaa 300 euroa. Lisäksi veloitan matkakustannukset eli kilometrikorvauksen, joka on 0,62 € / km. Kahden tunnin ylittävältä ajalta veloitan 49,60 € / h. Autossa vietetyistä tunneista ei kerry veloitettavia tunteja eli veloitus alkaa vasta kohteessa paikan päällä. Kirjalliset työohjeet ja raportointi eivät kuulu katselmuksen hintaan ja ne suoritetaan tuntiveloituksella 74,40 € / h. Mahdollisista kirjallisista töistä on sovittava lähtökohtaisesti jo työtilausta sovittaessa. Hinnat sisältävät luonnollisesti arvonlisäveron.
  • Lisääntyneestä kysynnästä johtuen tarjoamme sähköpostilla sekä puhelimella ohjausta ja neuvontaa. Vanhoja rakennuksia koskevia talokauppoja hierotaan joka puolella Suomea ja pitkistä välimatkosta johtuen ei vierailu kohteessa ole aina taloudellisesti järkevää. Tällöin myynti-ilmoituksen, perustietojen ja digikameran avulla rakennuksen ongelmat sekä huomionarvoiset seikat voidaan selvittää etätyönä. Myös korjausneuvonta, työohjeet sekä kaikki muu mieltä askarruttava on mahdollista hoitaa etänä. Tämä on hyvä vaihtoehto, mutta ei korvaa täysin vierailua kohteessa. Neuvontatyöstä puhelimella sekä sähköpostilla veloitetaan 49,60 € / h. Neuvontatyön minimiveloitus on yksi tunti. Hinta sisältää arvonlisäveron.
  • Asuntokauppoihin liittyvät kuntotarkastukset ovat minulla olleet urani alkuaikoina halvimmillaan 500 €. Nykyään noin 60-80 sivua pitkä kirjallinen raportti kohteen kunnosta, vaurioista ja ongelmista korjausehdotuksineen maksaa veroineen tuntityönä tehtynä 1 300 - 1 900 euroa + matkakustannukset (sisältää arvonlisäveron), mutta pyydettäessä annan myös tarjouksen kuntotarkastuksen laatimisesta kiinteällä hinnalla. Kuntotarkastuksessa käytän tuntiveloitusta 74,40 € / h. Hinta sisältää arvonlisäveron. Kuntotarkastusten hinta riippuu rakennuksen koosta, rakenteista, eri aikakausien kerrostumista, esteettömyydestä, sovituista tutkintamenetelmistä ja kirjallisen raportin laajuudesta. Mikäli rakenteiden avaaminen on mahdollista ja toivottavaa, niin tällöin tutkimus on luonnollisesti kalliimpi. Toisaalta taas, tällöin tutkimus on huomattavasti kattavampi ja rakennuksen kunnosta sekä rakenteista saadaan paljon parempi käsitys. Kuntotarkastuksen yhteydessä annan automaattisesti korjausohjeet, joten kyseessä on huomattavasti kattavampi raportti, kuin muilla toimijoilla. Toimitan sähköpostilla mielelläni aikaisempia kuntotarkastusraportteja asiakkaalle nähtäväksi, jotta asiakas voi itse varmistua saamansa palvelun laadusta.
  • Kuntotutkimuksen hintaan vaikuttaa moni asia, kuten rakenneavausten määrä. Tutkimuksen hinta muodostuu perusmaksusta eli kolmesta sadasta eurosta, matkakustannuksista sekä käytetystä ajasta ja mahdollisista laboratoriokuluista.