Hinnasto 13.10.2023 alkaen.

Tervetuloa asiakkaaksi!  Toimitan mielelläni sähköpostilla aikaisempia töitäni nähtäväksi.

  • Työtilausten peruuttaminen 25.2.2019 alkaen. Kovasta kysynnästä johtuen kalenterimme täyttyy tasaiseen tahtiin. Sovittu työtilaus tarkoittaa, että joku muu työtilaus jää vastaanottamatta ja joku muu asiakas jää ilman asiantuntijapalveluamme. Työtilausten sopiminen, aikataulujen yhteensovittaminen ja asiaan liittyvä järjestely vievät aikaa. Työtilausten peruuttamisesta yrityksellemme seuraa aikataulullisten ongelmien lisäksi taloudellisia menetyksiä, sillä peruuntunut työtilaus tarkoittaa menetettyä ansiota. Näin ollen olemme ottaneet käyttöömme 25.2.2019 jälkeen sovittuihin työtilauksiin peruuttamista koskevan käytännön. Käytäntöä on päivitetty 13.10.2023. Peruutetusta työtilauksesta veloitetaan minimissään 49,60 euroa. Jos työtilaus peruutetaan 1-2 viikkoa ennen työtilauksen suorittamisajankohtaa, perimme peruuttamisesta 200 euron korvauksen. Jos työtilaus peruutetaan alle yksi viikko ennen työtilauksen suorittamisajankohtaa, perimme katselmuksen peruuttamisesta 200 euron korvauksen ja kuntotarkastuksen peruuttamisesta 300 euron korvauksen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
  • Kahden tunnin katselmus kohteessa maksaa 300 euroa. Lisäksi veloitan matkakustannukset eli kilometrikorvauksen, joka on 0,62 € / km. Kahden tunnin ylittävältä ajalta veloitan 49,60 € / h. Autossa vietetyistä tunneista ei kerry veloitettavia tunteja eli veloitus alkaa vasta kohteessa paikan päällä. Kirjalliset työohjeet ja raportointi eivät kuulu katselmuksen hintaan ja ne suoritetaan tuntiveloituksella 74,40 € / h. Mahdollisista kirjallisista töistä on sovittava lähtökohtaisesti jo työtilausta sovittaessa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
  • Asuntokauppoihin liittyvät kuntotarkastukset ovat minulla olleet urani alkuaikoina halvimmillaan 500 €. Nykyään noin 60-90 sivua pitkä kirjallinen raportti kohteen kunnosta, vaurioista ja ongelmista korjausehdotuksineen maksaa veroineen tuntityönä tehtynä 1 500 - 2 000 euroa + matkakustannukset (sisältää arvonlisäveron), mutta pyydettäessä annan myös tarjouksen kuntotarkastuksen laatimisesta kiinteällä hinnalla. Kuntotarkastusten hinta riippuu rakennuksen koosta, rakenteista, eri aikakausien kerrostumista, esteettömyydestä, sovituista tutkintamenetelmistä ja kirjallisen raportin laajuudesta. Mikäli rakenteiden avaaminen on mahdollista ja toivottavaa, niin tällöin tutkimus on luonnollisesti kalliimpi. Toisaalta taas, tällöin tutkimus on huomattavasti kattavampi ja rakennuksen kunnosta sekä rakenteista saadaan paljon parempi käsitys. Kuntotarkastuksen yhteydessä annan automaattisesti korjausohjeet, joten kyseessä on huomattavasti kattavampi raportti, kuin muilla toimijoilla. Toimitan sähköpostilla mielelläni aikaisempia kuntotarkastusraportteja asiakkaalle nähtäväksi, jotta asiakas voi itse varmistua saamansa palvelun laadusta. Kuntotarkastukseen ei ole pakko liittyä kiinteistökauppaa eli kuntotarkastus voidaan suorittaa myös korjaustöiden ohjaamiseksi.
  • Kuntotutkimuksen hintaan vaikuttaa moni asia, kuten rakenneavausten määrä. Tutkimuksen hinta muodostuu perusmaksusta eli kolmesta sadasta eurosta, matkakustannuksista sekä käytetystä ajasta ja mahdollisista laboratoriokuluista.