Sankari itse.

Vanhan rakennuksen, onpa kyseessä sitten rintamamiestalo tai vanhempi hirsirakennus, kunnostaminen on taitolaji. Yritykseni, Suomen Rakennuskonservointi, auttaa Sinua kotisi kunnostamisessa niin, että kotisi säilyy terveellisenä ja turvallisena paikkana asua vielä tulevillekin sukupolville.

Rossipohjassa on lahoa ja vesikattokin on vuotanut. Mitäs nyt tehdään, kun naapurin tuttu timpurikin sanoo, että "parempi purkaa koko mörskä pois ja rakentaa uusi halvemmalla tilalle". Rautakaupassa tarjoavat muovia, lateksia, laminaattia, mineraalivillaa sekä kipsilevyä. Vanhan talon kunnostaminen vanhaa kunnioittaen saattaa olla hyvinkin hankalaa, jos ei osaa hakea tietoa tai vaatia oikeita asioita.

Vanhan rakennuksen kunnostaminen vanhaa kunnioittaen ei ole synonyymi museossa asumiselle. Rakennuksessa on oltava juokseva vesi, sähkö, sisävessa ja suihku, eikä energiatehokkuudestakaan haittaa ole. Vanhan kunnostamisessa tai uuden rakentamisessa ei ole olemassa sitä yhtä ainoaa oikeata tapaa tehdä asia. Vaihtoehtoja on monia, niistä pitää osata valita sopivin ja fiksuin tapa toteuttaa halutut asiat.

Yritykseni, Suomen Rakennuskonservointi, tarjoaa vanhoihin rakennuksiin liittyviä konsultointi- ja suunnittelupalveluita laidasta laitaan. Pääosa toiminnastani on tuntiveloituspohjaista asiantuntijapalvelua. Erityisosaamistani on vanhojen rakennusten asuntokauppaan liittyvät kuntoarviot sekä erilaiset suunnittelutehtävät. Suomen Rakennuskonservointi suosii kaikessa toiminnassaan maalaisjärjen käyttöä.

Kohteitamme ovat huvilat ja kartanot, mutta ennen kaikkea tavallisten ihmisten tavalliset kodit.